dilluns, 22 de novembre del 2010

Laporta: “la independència no es demana, es prén”



El cap de llista de Solidaritat Catalana ha afirmat que Catalunya pateix un espoli fiscal del 10 % del PIB i ha remarcat que la independència és una qüestió de supervivència.

Joan Laporta,cap de llista de Solidaritat Catalana a les properes eleccions del parlament de Catalunya, ha afirmat que l’únic procés viable per assolir la independència és una declaració unilateral. “La independència no es demana, es pren”, així és com ho ha resumit l’expresident del Barça. Laporta ha denunciat l’espoli fiscal que pateix Catalunya el qual ha situat en el 10% del PIB català i ha afirmat que si aquest dèficit s’eliminés, equivaldria a 3200 euros per cada català i situaria Catalunya com el quart estat de la UE en PIB per càpita.

Per assolir la independència, Joan Laporta marca com a full de ruta en primer lloc assolir una majoria parlamentària que vulgui la independència per una via pacífica i aleshores que aquesta sigui reconeguda per la UE i per la comunitat internacional. El líder de Solidaritat també ha afirmat però que ara per ara la capacitat de decisió del parlament de Catalunya és reduïda i ha declarat que és “un parlament de fireta”. Laporta ha explicat que la creació d’un estat no és res excepcional i ha dit que d’ençà el 1945 se n’han creat 150 de nous.

El líder de Solidaritat també ha destacat el greuge comparatiu de Catalunya envers l’estat espanyol pel que fa a les beques universitàries ha tingut temps per llençar dards enverinats per tots i cadascun dels adversaris: “ERC són uns botiflers”. Laporta ha qualificat d’impossibles legalment tan la proposta de referèndum d’ERC com la proposta del concert econòmic que proposa CIU. Del PSC n’ha criticat “el desenvolupament d’un estatut per darrera” i ha dit que “hem d’anar amb el cap dret”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada