divendres, 19 de novembre del 2010

“Jan” Laporta: “Necessitem que feu el pas”


Aquest matí a les 10:00 el candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya Joan Laporta, del partit Solidaritat Catalana per la Independència, ha fet una xerrada a l’auditori de la Universitat de Comunicació Blanquerna.

Toni Aira, moderador de la conferència i doctor en ciències de comunicació política, ha donat el tret de sortida entre forces referències professionals cap al candidat.

                                        Raquel Rabadán/URL
J
oan Laporta durant l'acte a la Facultat
de Comunicació Blanquerna
Amb l’auditori ple on molta gent ha hagut d’escoltar a Laporta de peu ha centrat el seu discurs amb “l’extrema necessitat de la Independència de Catalunya a través d’un procés legal i democràtic”. Necessita 68 escons per emprendre la Transició que portaria a Catalunya cap a la independència i poder arribar a ser un estat membre de la Unió Europea.
En un context on la classe política perd credibilitat, entre casos de corrupció i la falta de versemblança en els discursos polítics, Laporta ens ha aconsellat que els joves ens qüestionem si és la realitat que vivim el què volem. Solidaritat per la Independència de Catalunya ens proposa un repte, segons Laporta “necessari”, per fer de Catalunya el millor estat modern i eficient. Com a tòpic en el moment de campanya que ens trobem, Laporta ha fet referència a altres partits polítics. Segons ell, ERC i la proposta de referèndum és inviable, CIU i la proposta de concert econòmic també és inviable ja que s’hauria de canviar la constitució, i el PSC es regeix per les directrius de la seva seu a Madrid i per tant no  volen l’autogovern de Catalunya. Solidaritat per Catalunya només veu una possible coalició amb un altre partit, sempre i quan, estigui a favor de la independència.

Després del seu discurs, han sigut els estudiants de la Facultat els que han pogut preguntar directament al candidat i també a través del twitter. Laporta ha sigut molt contundent i no ha perdut les maneres en cap de les preguntes. Recolzant-se amb l’èxit de la manifestació del 10 de Juliol, com a símbol de protesta contra la ressolució de l'Estatut,  Laporta percep vents de canvi i s’ha mostrat molt optimista durant tot l’acte. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada